Naujienos / lrytas.lt

Išplėstinė paieška >>
Diskusijos / lrytas.lt - Jūs nesate prisijungę
Ankstesnė Kita Aukštyn Tema Programinė įranga / Programinė įranga / Nera garso kompiuteryje (užrakinta) (17195 skaityta)
- floraa 2010-01-02 19:06
Sveiki,

Turiu tokia problemėlę. Perinstaliavus windowsus kompiuteryje dingo garsas. Garso nėra niekur: nei video, nei audio failuose, nei internete ir pačiame kompiuteryje jam įsijungiant ar pervertinėjant folderius, nei skype. Instaliavau driverius tuos pačius kaip visada, bet garso nėra. Anksčiau problemų nebūdavo. Dabar kompiuteryje yra Widows Vista.

Gal žinote kodėl taip yra? Ir kaip šią problemą sutvarkyti?
Įspėjimai: 0
Tėvinis MindaugasV85 2010-01-02 20:00

>Instaliavau driverius tuos pačius kaip visada, bet garso nėra.
>Dabar kompiuteryje yra Widows Vista.


Seniau irgi Vista buvo?
Vistoje yra toks neblogas įrankis: problem reports and solutions. Pabandyk juo pasinaudoti.
Rasti jį gali control panel, įsijunk kairėj pusėj classic view ir matysi problem reports and solutions.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - soul-r-lax 2010-01-02 21:00 Redaguota: 2010-01-02 21:04
Gal laidą į maitinimo lizdą užmiršai įkišti, kad jau kompiuteris nė garselio neskleidžia (: ?

Atsiprašau.

red. patikrinti kištukus vertėtų, gal netyčiomis kur ištrauktas ar kaip nors įtartinai atrodantis galiukas... o gal tiesiog užtildytas visai operacinei sistemai garsas :-)
____________________
parašų rodymas išjungtas
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-02 23:49
Viskas susitvarkė!!!

Kaip ir pasiūlei nuėjau į Problem Reports and Solutions ir ten rašė, kad nėra kažkokio pnp driverio, paspaudžiau Check for solutions ir viskas susitvarkė :-)

Labai ačiū, kad padėjote.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-03 00:53 Redaguota: 2010-01-03 01:20
Per greitai apsidžiaugiau, vėl garso nebėra. Jis buvo atsiradęs tik labai trumpam.

Kompiuteryje buvo Vista, tada perinstaliavau į XP, bet jie buvo gana seni, taigi vėl instaliavau Vista.

Problem Reports and Solutions skiltyje rašė taip:
http://i261.photobucket.com/albums/ii57/zivillle/1-4.jpg
http://i261.photobucket.com/albums/ii57/zivillle/4-4.jpg

Problem event name: PnPDriverNotFound

Be to per ausines garsas eina puikiai. Labai keisti dalykai darosi nieko nebesuprantu...
Įspėjimai: 0
Tėvinis crazyserious 2010-01-03 05:59
Kaip suprast "seni XP"?

Panasu, kad nera audio tvarkykliu (driver). Jos turi buti CD, kurie prie kompo buna, arba paieskok nete, pries tai paziurek kokia garso plokste kompe: "Start>run>dxdiag" lenteleje "audio" pamatysi.
Jei failą internetu atsisiųsti reikia valandos, tai
interneto ryšys nutruks prabėgus 59 minutėms.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - MindaugasV85 2010-01-03 11:44 Redaguota: 2010-01-03 11:58
Kaip suprantu po to kai buvo atsiradęs garsas, tu dar kartą perinstaliavai windows.
Prieš tai buvai instaliavęs/instaliavus kažkokius driver'ius (gal XP?). Pabandyk dar kartą juos instaliuoti, perkrauk kompiuterį ir vėl nueik į problem reports and solutions.

>Be to per ausines garsas eina puikiai.


Į kur jungi ausines? Pabandyk į tą patį lizdą įjungti kolonėles.
O šiaip geriausia būtų jeigu pasakytum koks pas tave kompiuteris. Pagal garso ar motininės plokštės pavadinimą būtų galima parsiųsti tvarkykles iš interneto :-)

dxdiag gali nieko neparodyti, jeigu os neatpažįsta įrenginio. Taip pat ir su problem reports and solutions - jei įrenginys neatpažintas, tai tvarkyklių neras. Bet čia gali padėti tų tavo netinkamų tvarkyklių instaliavimas.

Dar pabandyk čia pažiūrėti
http://www.ipix.lt/images/83271194.jpg

Ir dar :-)
Jei ausines jungi į kompiuterio priekyje esantį lizdą, tai norint kad grotų kolonėlės, pajungtos kompiuterio gale, ausines (dažniausiai) reikia ištraukti iš to lizdo :-) O jeigu ausines jungi į kolonėlės lizdą, ir jos veikia, tai reiškiasi su tvarkyklėmis viskas gerai, o "grybą pjauna" kolonėlės.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-03 12:48 Redaguota: 2010-01-03 13:03
Seni XP reiškia kad jie buvo 2001 metų.

Ne garso nebuvo nei prieš tai windausuose nei dabartiniuose. Garsas buvo atsiradęs kai Problem Reports and Solutions paspadžiau Check for solutions, bet po kelių minučių jis dingo. Bandžiau jau kelis kartus juos perinstaliuoti vis tiek tas pats. Netgi is Gigabyte.com puslapio parsisiunčiau naujus draiverius, bet niekas nepasikeitė.

Ausines jungiu į kompiuterio galą, ten pat jungiamos ir kolonėlės.

Kompituerio pavadinimas, surašysiu viską ką radau, nes nežinau kas svarbu, o kas ne :-)

Procesorius: Intel Core Duo E8400 3,0GHz 1333MHz 6MB
Pagrindinė plokštė: Gigabyte P35-DS3 P35 1333MHz
Kietasis diskas: Samsung HD502IJ 500GB.....
Vaizdo plokštė: Gigabyte GeForce 9600GT

As visus driverius is kompakto suinstaliavau, ankščiau nieko netrūkdavo.

Pažiūrėjau užtildytų išėjimų nėra.

Ausines jungiu į kolonėlės lizdą, ir jos veikia. Bet, kad kolonėlės veikia, nes padarius patikrinimą per Audio manager viskas gerai, jos groja.

Paleidau filmą ir viskas gerai garsas einai kuo puikiausiai. Nėra pačio kompiuterio garsų, nėra garso internete, skype ir negroja muzika. Tai tada gal viskas gerai su draiveriais ir kažkas kitas blogai čia?
Įspėjimai: 0
Tėvinis - MindaugasV85 2010-01-03 13:11
Nu jo įdomumui... Dabar pasakyk kokį muzikos grotuvą naudoji? Ir kas vyksta kai paleidi daina: išmeta klaidą ar ji tiesiog negroja ar groja (eina laikas) bet nėra garso.

Parodyk šitą langą (tools > options/įrankiai >nustatymai).
http://www.ipix.lt/images/46424888.jpg
Ir parodyk Sound langą iš control panel.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-03 13:29
Bandžiau leisti per Windows Media Player ir VLC player. Kai paleidžiu dainą eina laikas bet nėra garso.

http://i261.photobucket.com/albums/ii57/zivillle/skype.jpg
http://i261.photobucket.com/albums/ii57/zivillle/sound2.jpg
Įspėjimai: 0
Tėvinis - MindaugasV85 2010-01-03 13:40
Nu va matau pas tave ten 2 garso įrenginiai kažkokie (sound lentelėje). Viena programa naudoja veną, kita kitą, dėl to ne per visas programas yra garsas. Dabar reikėtų išsiaiškinti kodėl ten du ir kurį tu naudoji. Ar čia tvarkyklės mėšlo pridariusios. Papasakok daugiau apie tą savo kompiuterį, kiek jame garso plokščių yra, ar ten dar kokia per usb garso plokštė pajungta ar koks velnias. Ir dar sound lange kito įrenginio properties nufotografuok.

Beje pabandyk skypėje čia pasirinkti ne realtek, o windows default device. Tada perkrauk skype ir patikrink ar yra garsas.
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-03 14:21
Įspėjimai: 0
Tėvinis - MindaugasV85 2010-01-03 14:23
Galvoju gal čia tos pačios plokštės kitas išėjimas - skaitmeninis.
Nežinau ką daugiau tau patarti, lauk ko nors protingesnio už mane :-)
Įspėjimai: 0
Tėvinis - floraa 2010-01-03 14:49
Manau, kad garsas filmų eina per pirmą įrenginį.
http://i261.photobucket.com/albums/ii57/zivillle/sound4.jpg
Tačiau tas pats vyksta ir su muzika. Tada kam tas antras įrenginys nežinau.

Ačiū, kad suki galvą ir galvoji, kas čia ne taip :-)
Įspėjimai: 0
Tėvinis floraa 2010-01-03 15:01
Be to garsas yra tik ant tų fimų, kurie su vertimu, jei orginalo kalba- garso nėra.
Įspėjimai: 0
Ankstesnė Kita Aukštyn Tema Programinė įranga / Programinė įranga / Nera garso kompiuteryje (užrakinta) (17195 skaityta)

UAB „Lrytas“, Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius. įm. kodas 300781534, įregistruota LR įmonių rejestre, rejestro tvarkytoja: Valstybės įmonė Registrų centras.
lrytas.lt redakcijai rašykite adresu news@lrytas.lt. Iškilus techniniams nesklandumams rašykite webmaster@lrytas.lt arba rimas.abromavicius@lrytas.lt
Visos teisės saugomos. © 2007 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Veikia mwForum 2.12.0 pagrindu. © 1999-2007 Markus Wichitill