Gera naujiena, bet gaila tuo pačiu (dėl ko - gale).
Trumpai apie solo albumus.
Off the Wall - 1979 - Rock with You, She's out of My Life - 2 mėgiamos dainos, bet pats albumas man nėra ypatingas. Viskas vėliau prasidės.
Thriller - 1982 - na, nr1 albumas pasauly iki šiol - Billie Jean, Beat It, Thriller ir tt. Jau Vitiligo sirgo tuo metu ir matės balti plėmai, kurie būdavo grimuojami tamsiai.
Bad - 1987 - MJ jau baltas
- Man in the Mirror, Dirty Diana, Bad, The Way You Make Me Feel...Dangerous - 1991 - geras albumas
daug eksperimentavimo su garsais.. Heal the World, Black or White, Give in to Me, Who Is It, Will You Be There, Dangerous... Stulbinantis viršelisHIStory - 1995 - itin geras albumas... Stranger in Moscow, You Are Not Alone, Earth Song, They Don't Care about Us, Heal the World... Kontroversiškas HIStory albumo 'teaser'is ir turo DVD intro
Invincible - 2001 - nei kiek lygio neprarasta, skaitos nepakankamai įvertintas albumas. Manau, kad tai labai kokybiškas, aukšto lygio ir modernus albumas. You Rock My World, Speechless, Cry, Unbreakable, Heaven Can Wait, Break of Dawn - pastarosios 2 dainos maloniai subwooferius "kala"

Po Invincible dar išleido keletą naujų dainų (Cheater, One More Chance,..), yra 2008m albumo leak'ų.
Taigi, 6 albumai. Per tiek metų kiti prigamina tiek albumų su tiek užpildo juose.. O Jacksono jie yra kokybiški ir kiekviena daina yra prasminga ir su daug į ją įdėto darbo. Genijus. Sunku net pasakyt, kuris labiausiai patinka. Invincible klausaus gal daugiausiai, bet mėgstamiausios 'ever' dainos yra iš HIStory ir Dangerous..ir Bad
, bet ne Thriller 
Turai..
Pirmasis pasaulinis ir tikrai didelis turas buvo su visais Jacksonais - tuo pačiu ir Thriller albumą pavarė

Antras turas buvo Bad. Klasika ir aukščiausias lygis. ~1987m - dar prieš man gimstant

Trečias turas - Dangerous. Deja, bet jau prasidėjo bėdos su sveikata jam. Kas jau kas, bet narkozė yra balso žudikas, na dar ne kaip ganja (ką tai iš Whitney Houston padarė?), bet ir bendrą ištvermingumą mažina - tad ir pirmosios fonogramos. Gerai, kad tik keletas dainų buvo "fonuškinės". O gale tiesiog nukillino "Man in the Mirror" ir parodė ką reik savo balsu. Tik gaila, kad ne viską taip pavarė. Apie 1992m. Super šou ir, bendrai žiūrint, vienas geriausių turų pasauly (dar patariu atkreipt dėmesį į Tina Turner - Wildest Dreams turą - 1996m).
Ketvirtas turas - HIStory. 1995m. Ne fonuškės nebelabai ėjo atrast. Daug efektų, bet gyvo vokalo mažai. Rimtos problemos su vokalu dėl laringito, studijoj HIStory albumą dar prieš visus laringitus (ir turą) padarė aukščiausiu lygiu.
2001m, sulig Invincible albumo pasirodymu, įvyko 30mečio scenoj jubiliejaus koncertai. Ištrauka iš Jackson 5 medley. Tiek gyvoj daly, tiek Invincible albumu įrodė, kad toli gražu su geru vokalu neatsisveikinta.
Jackson 5 medley buvo daly turų. Tik gyvai.
2009m... Paskelbti koncertai O2 arenoj Londone... Nebus Jackson 5 medley, nes tai privalo būt gyva. Tai rodo, kad greičiausiai bus fonuškės dėl to. Finansinės problemos verčia tuos koncertus rengt. Bet šou tikrai turėtų būt geras. Gaila, kad jau dabar daugmaž aišku, kiek gyvo balso ten bus... Na, gal Wanna Be Startin' Something pamėgins (kaip HIStory ture), ir priklausomai nuo situacijos, gal ekspromptų apsispręs daugiau dainų gyvai atlikt.
Yra nuomonių?
Dėl skonio nesiginčytina. Be to, kaip su tavim galima normaliai kalbėt, kai tu tokią retoriką naudoji? Rodai tiesiog nepagarbą tiek pripažintam genijui, tiek žmonėms, kuriems jis patinka. Sėdint va taip prie kompo ir lengva ranka. "Popsas savaime yra nepilnavertė ir žemesnio lygio muzika" - jei priimt tokią tavo lengvabūdiškai išsakytą mintį už gryną pinigą, tai nepagalvojai, kiek aukščiausio muzikinio lygio, prasmingiausių žodžių ir geriausias žinutes nešančių kūrinių būtų nurašyti? Labai madinga juodint tokį "šūdiną" ir nieko vertą Britney Spears žanrą, kaip pop. Nors ir pats žanras iš tikro yra labai platus, įvairiausių subtilių žanrų muzika kartais yra priskiriama tiesiog popsui.
Norėjau sakyt, kad jei imt bendru mastu, tai popse yra didesnė blogos muzikos koncentracija, bet dabar pagalvojus, roke ne ką mažiau to yra, "užpildo, kad išeitų albumas" ten žymiai daugiau. Yra toks stereotipas, kad kokia nors popsinė daina pabūna metus-kitus populiari, ir po to gula į užmaršties karstą. Kodėl tai pavadinau stereotipu? Nes tai galioja absoliučiai visų žanrų muzikai. Dainos pereina laiko išbandymus nepriklausomai nuo žanro. Galima į statistikas lįsti, bet bus praleidžiama šios minties prasmė.
Žinau, kad tau REM patinka. Man irgi. Kiek albumų išėję? 14, rodos, 2x daugiau, nei MJ per tą patį laiko tarpą. Mano nuomone, ten kokybiškos muzikos koncentracija būtų žemesnė net jei geresnius kūrinius labiau koncentruot į kokius 7 albumus.
O ir dažniausiai rokas apsiriboja labai siaura instrumentuote - kelios gitaros, mušamieji, kartais klavišiniai.. Nedaug grupių perlipa šį barjerą. Kai kurioms genialioms grupėms tai menka problema, nes jie yra meistrai, bet kiek tokių yra iš tų, kurias pvz Tu klausai? Daug grupių, grubiai tariant, visi užpilantys gabalai skamba vienodai - laviruojama yra tik primityviuose melodiniuose kvadratuose ir žodžiuose, kurių pagrindinės mintys dažnai būna "mano žmona yra kalė" lygio. Popsas irgi savo barjerus turi, ypač šūdinas, kurio yra irgi labai daug.
MJ muzikoje tokių barjerų nėra. Yra dainų su rokinėm aranžuotėm, yra dainų su instrumentuote, susidedančia vien iš jo apdoroto balso (Tabloid Junkie pvz).
Ką aš noriu pasakyt, kad nereik muzikos vertint žanrais tuo pačiu savęs tuom ribot. Anksčiau labai buvau mėgėjas 'varyt' ant elektroninės muzikos. Pats groju pianinu, mokaus kompozicijos, aranžavimo.. Ir mane keletas elektroninių gabalų yra apšaldę savo muzikiniu sudėtingumu ir slypinčiu intelektualumu. Jeigu koks nors atlikėjas, grupė sugeba kurti genialią muzika, žanras nebesvarbu
Mano, ir turbūt daugelio kitų nuomone, MJ, būdamas genialus dainininkas, šokėjas, kompozitorius ir rašytojas, yra vienas genialiausių žmonių muzikos istorijoje ir popsas čia jau ne prie ko. Freddie Mercury - roko atstovas - irgi tarp jų.
>Subjaurota roko kopija. Ne geriau mėgautis pilnaverte muzika, o ne jos kastracija?
Matyt dėl el gitarų tu jau automatiškai nori į savo roko rėmus bandai įstatinėt dainą.
Asocijuojasi su purnuškės fonu - pačio žemiausio lygio muzika, bet kam tai rūpi? Svarbiausia - vaizdas.

PS: Madonna geras šou, bet muzika nėra aukšto lygio (mano nuomone)
O šou galima ir į cirką nuėjus pasižiūrėti.
Kitaip sakant, MJ susigadino savo sveikatą taip smarkiai, kad nebegali atkoncenrtuot normaliai. 2001m parodė, kad sugebėtų, jei ne ištvermės problemos, kurių tikrai jau turėtų turėt. Buvo nuotraukų ir invalido vežimėly. Gerai tai, kad sykį balsas nėra prarastas, studijiniuose darbuose jis vis dar gali savo idėjas išreikšt.
pyzda negali būt !! :////// dasfdqaGFEQEG
Nemanau, kad man blaiviam kils minčių, kad MJ galbūt gyvas.

http://www.youtube.com/watch?v=H0mcxmCGetI - tinka šita daina labai situacijai - gone too soon.
Muzikantai, kaip ir kiti žmogeliai, kartais miršta. Ir nieko čia nepadarysi. Ir visos plastinės operacijos perniek, tik užgaidos ir tuštybė....
Tiesiog kitų noras išviliot iš jo pinigų viską griovė.Nepradėkim net ginčo ar jis dėl ko kaltas, ar ne.
Buvo puikus atlikėjas, ir tiek.
Labai daug žymių atlikėjų mirė jauni, Džeksonas dar spėjo pagyventi.
>>Labai daug
na, laukiu
http://en.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Chopin
http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ciurlionis
Apie ankstesnius, nei 19-niolikto amžiaus pabaigos muzikos ir meno žmones nelabai verta rašyti, nes tuomet buvo gana įprasta mirti jauniems

Šiuolaikiniai, kurių daugumą užlenkė piknaudžiavimas kokia nors chemija :
Johnny Allen Hendrix (Jimi Hendrix) http://en.wikipedia.org/wiki/Jimi_Hendrix
Farrokh Bulsara (Freddie Mercury) http://en.wikipedia.org/wiki/Freddy_Mercury
Elvis Presley http://en.wikipedia.org/wiki/Elvis_presley
Marilyn Monroe http://en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe
Kiek ilgėliau ištempė Frank Zappa http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Zappa
http://www.veikia.lt -- amžiaus projektas pradeda veikti.
Nirvanos lyderis irgi su tomis pačiomis problemomis nesusitvarkė.
Nežinau kaip tamstos išvardinti, bet šie grynai žvaigždžių ligos palytieti ar sumindžioti. Vieni sugebėjo persirgt, kiti per silpni.

Fredį galima pateisint, visgi netyčiukas, nesitikėjo, tiesiog nepasisekė. O kiti tiesiog prasilakė ar prasirūkė, tai net giminaitis būdamas neliūdėčiau.
Pasidomėk gal pats muzikos istorija, paimk bet kokią buvusią žymią grupę ar dainininką, ir pasižiūrėk kada kas mirė.
ACDC, Bitlai, Rolingai, Trex, Led Zeppelin, The Doors, Uriah Heep...pats ieškok. Pradėk nuo Preslio laikų. Susirask tuos, kurie dalyvavo Wudstoke, kiek jų gyvų likę.
http://www.numberonestars.com/musiclegends/
Dar čia paskaitinėk.
Galų gale, nei vienas, dalyvavęs Vudstoke, nepasiekė Džeksono lygio. Žmonės su prieštaringa reputacija miršta kasdien, bet niekas iš jų mirties nežvengia, nedžiūgauja. O čia mirė legenda tikrąja to žodžio prasme. Pokui, kas jį mėgsta, kas nekenčia. Aš taip pat jo nei labai mėgstu, nei klausau, bet žinau, kad tokių daugiau nebus.
>Galų gale, nei vienas, dalyvavęs Vudstoke, nepasiekė Džeksono lygio.
O koks tas Džeksono lygis?
Popso karalius?Tai egzistuoja ir kiti muzikos žanrai, ne vien popsas. Aš taip pat galiu pasakyti, kad niekas nepasiekė Džimo morrisono, Džimio Hendrikso ar Džono Lenono lygio
Ar visgi nesutinki, kad Džeksonas tikrai buvo išskirtinė asmenybė? Su šiandieninėm popžvaigždėm jo net lygint neina. Žmonėms ir muzikiniam pasauliui jis davė labai daug, taigi jį mėgę ir netgi nemėgę žmonės daug ir neteko. Nesutinki?
Davė tiems, kas jo klauso. Aš klausau kitokią muziką. Turiu bilietus į ACDC ir Lynyrd Skynyrd, O Džeksonas...Pauliaus Dievas, ne mano
> Su šiandieninėm popžvaigždėm jo net lygint neina.
Popžvaigždžių apskritai su muzika nereikia lygiagretint. Nes tai žmonės labiausiai prisidėję prie muzikos, kaip meno naikinimo ir pavertimo pop š... krūva.
> Žmonėms ir muzikiniam pasauliui jis davė labai daug, taigi jį mėgę ir netgi nemėgę žmonės daug ir neteko
Taip, mėgę dabar galės paverkšliant dėl savo "praprasto karaliaus". O nemėgę - praras šiek tiek laiko klausydami verkšliantojų kūkčiojimų.
. Jacksonas, nors ir kūrė popsą, stovi aukščiau už ir daugumą "teisingų" grupių. Reikia tai pripažinti.
> stovi aukščiau
Aukščiau? Kuo ir kam? Tai subjektyvi ir manipuliatyvi sąvoka.

>Popžvaigždžių apskritai su muzika nereikia lygiagretint. Nes tai žmonės labiausiai prisidėję prie muzikos, kaip meno naikinimo ir pavertimo pop š... krūva.

Jacksonas - šių laikų bethovenas, bachas ar dar koks ten muzikos genijus.
>Jacksonas - šių laikų bethovenas, bachas ar dar koks ten muzikos genijus.
Nejuokink voverių.
> Be abejo, jis buvo aukščiau kitų popmuzikos veikėjų.
Tarkim Frenko Sinatros, ane?

Sinatros iki šiol daug klauso. O Jaksoną dar jam gyvam esant, jau daug kas buvo primiršę.
2. Tai pagal ką po velniais tada vertint muzikos 'gerumą'? Apdovanojimus dažnai gauna belekas, pardavimų skaičius vėl kai kuriem juoką kelia. Tai pagal ką jūs vertinat muzikos kokybę? Pagal ką vertint muzikos kokybę/populiarumą/'gerumą' pasauliniu mastu?
Žiūrėk į kūrinį ne iš savo balkono, ar tau patinka ar ne, o iš pasaulinio bokšto - kaip tas ar anas yra vertinamas pasaulyje.
> - kaip tas ar anas yra vertinamas pasaulyje
Ir kaip išlikt sugeba.
> Jacksonas - šių laikų bethovenas, bachas ar dar koks ten muzikos genijus.
Nugi papasakok apie nors vieną jo įneštą naujovę muzikoje. Nesikuklink.
UAB „Lrytas“, Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius. įm. kodas 300781534, įregistruota LR įmonių rejestre, rejestro tvarkytoja: Valstybės įmonė Registrų centras.
lrytas.lt redakcijai rašykite adresu news@lrytas.lt. Iškilus techniniams nesklandumams rašykite webmaster@lrytas.lt arba rimas.abromavicius@lrytas.lt
Visos teisės saugomos. © 2007 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Veikia mwForum 2.12.0 pagrindu. © 1999-2007 Markus Wichitill